X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Putin compară ofensiva forțelor guvernamentale ucrainene în Est cu blocada Leningradului

29 aug. 2014,, 17:15   Externe
3739 1
Foto : ruvr.ru
Președintele rus Vladimir Putin a comparat ofensiva forțelor guvernamentale ucrainene în estul Ucrainei cu blocada Leningradului din timpul celui de-al doilea Război Mondial, transmite vineri Reuters.

'Sate mici și orașe mari înconjurate de armata ucraineană care atacă direct zonele rezidențiale cu scopul de a distruge infrastructura... Din nefericire (aceste lucruri) îmi amintesc de evenimentele din timpul celui de-al doilea Război Mondial, cînd Germania fascistă... cînd ocupanții ne-au încercuit orașele', a declarat Putin la un forum al tineretului, desfășurat la periferia Moscovei.

Liderul de la Kremlin a apreciat că adevărata problemă o reprezintă refuzul autorităților ucrainene de a începe negocieri substanțiale cu separatiștii proruși din estul țării.

Putin a insistat că este nevoie ca autoritățile de la Kiev să fie forțate să negocieze 'pe fond' cu separatiștii proruși care luptă împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei. 'Autoritățile ucrainene trebuie obligate să înceapă negocieri pe fond. Nu pe chestiuni tehnice (...), ci pe fond (...): ce drepturi vor avea cetățenii din Donbas, Lugansk, din sud-estul țării', a spus Putin.
Putin a mai spus că rușii și ucrainenii sunt 'practic, unul și același popor'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?