Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Populația Moldovei nu este pregătită să fie tolerantă faţă de persoanele cu orientare sexuală netradiţională

28 aug. 2014,, 15:13   Societate
3974 2
Foto: lenta.ru
În general, cel mai mic nivel de toleranţă faţă de persoanele din grupul LGBT a fost depistat în Senegal şi Pakistan. Mai puţin de 10 la sută din moldoveni sînt gata să fie toleranţi faţă de persoanele cu orientare sexuală netradiţională. Aceste date ale unui sondaj global sînt făcute publice de agenţia Gallup.

Potrivit sondajului, 29 la sută din locuitorii Pămîntului consideră comunitatea LGBT drept una prietenoasă şi sînt gata să o accepte.

Cel mai mare nivel de deschidere faţă de persoanele cu orientare sexuală netradiţională a fost manifestată de locuitorii Olandei – 83%. Aceştia sînt urmaţi de cei din Canada, Spania, Marea Britanie, Belgia, Australia, Malta şi Uruguay.

Printre ţările din Europa, o deschidere şi o disponibilitate mai redusă de toleranţă faţă de acest grup a fost depistat în Albania – 3 la sută, urmată de Moldova şi statul nerecunoscut Kosovo – 7 %.

În general, cel mai jos nivel de toleranţă faţă de comunitatea LGBT a fost stabilit în Senegal şi Pakistan, unde nivelul de toleranţă este de doar 1 procent din populaţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?