Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

În Chișinău și Tiraspol va avea loc Conferința internațională dedicată împlinirii a 70 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău

28 aug. 2014,, 13:42   Societate
3351 0
Foto: bzi.ro
Pe 31 august și 1 septembrie, Institutul de Cercetări Strategice din Rusia în colaborare cu Universitatea de Stat din Transnistria „T. Șevcenko” va organiza Conferința științifică internațională „Operațiunea Iași-Chișinău și prăbușirea dominației hitleriste”, dedicată împlinirii a 70 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău, relatează NOI.md.

Pe 31 august conferința se va desfășura în Tiraspol, iar pe 1 septembrie va continua în Chișinău, în incinta Centrului Rus de Știință și Cultură din Moldova (str. V. Alecsandri, 141/1).

La conferință vor participa istorici și politologi de vază din Rusia, Transnistria, Republica Moldova și Bulgaria. În cadrul evenimentului va fi discutat un spectru larg de probleme ce țin de istoria militară și politică a operațiunii Iași-Chișinău și eliberarea Moldovei Sovietice de sub ocupația fascist, precum și impactul acestor evenimente asupra procesului de eliberare a țărilor din Europa de Sud-Est de sub ocupația regimurilor prohitleriste în anul 1944.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?