X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

MAE al Rusiei a acuzat SUA și NATO de haosul din Libia

27 aug. 2014,, 00:42   Externe
5378 4
Foto : polit.ru
Ministerul rus de Externe crede că haosul din Libia este un rezultat direct al intervenției iresponsabile a SUA și aliaților săi din NATO, a declarat serviciul de presă al Ministerului rus de Externe.

Potrivit comunicatului, tentativa SUA și aliaților săi din NATO de a efectua o democratizare violentă în Libia a dus la un conflict sîngeros, în care au fost uciși mii de civili și a fost distrusă infrastructura socio-economică. Ministerul rus de Externe a subliniat că escaladarea pe scară largă a ciocnirilor armate din estul și vestul țării distrug sistemul de guvernare creat în perioada "post-revoluționară". Procesul politic al creării unui stat democratic modern în Libia, pe ruinele regimului lui Gaddafi, a ajuns în impas, se spune în comunicat.

În luna iunie a acestui an, prin vot popular în Libia a fost constituită Camera Deputaților. Cu toate acestea, Congresul Național, fostul parlament interimar, a refuzat să demisioneze și a declarat noul parlament nelegitim. La 25 august Congresul a numit un nou șef al guvernului, pe Omar al-Hassi, care este sprijinit de islamiști, în loc de Abdullah Abdurrahman al-Thani, care și-a anunțat demisia în primăvara acestui an, dar a continuat să îndeplinească atribuțiile de șef al guvernului pînă la numirea unui nou prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?