X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Miliţia ucraineană l-a arestat la Kiev pe Dmitri Soin, dat în căutare în Moldova

25 aug. 2014,, 15:55   Societate
5296 1
Foto: tiras.ru
Miliţia ucraineană l-a arestat la Kiev pe deputatul transnistrean Dmitri Soin, sosit dintr-o deplasare la Moscova.

În anul 2004 Moldova l-a dat pe Soin, pe atunci locotenent-colonel al Ministerului Securităţii de Stat al autoproclamatei RMN, în căutare internaţională, pentru omor. După aceasta, Soin a fondat mişcarea de tineret şi partidul "Прорыв", în 2010 a devenit deputat în Sovietul Suprem al Transnistriei. Dar odată cu venirea la putere a lui Evgheni Şevciuk a fugit la Odesa, temîndu-se de persecuţii.

Rudele au confirmat arestul lui Soin, precizînd că acesta a fost arestat la Kiev, în stradă, la ieşirea de la scară, de nişte persoane îmbrăcate în civil.

Experţii ucraineni nu exclud că arestul lui Soin are legătură cu faptul că şi fostul său şef, ex-ministrul Securităţii de Stat din Transnistria, Vladimir Antiufeev, este în prezent vicepreşedinte al guvernului autoproclamatei Republici Doneţk, fiind trimis acolo de la Moscova ca să consolideze sistemul de securitate.

La începutul anilor 90, Antiufeev a fost trimis în Transnistria cu numele de Şevţov şi, de asemenea, timp de peste 20 de ani a condus Serviciul Securităţii de Stat al autoproclamatei RMN. Pînă atunci el şi-a îndeplinit serviciul la detaşamentul cu destinaţie specială de la Riga, fiind căutat şi acum de autorităţile Letoniei pentru tentativă de răsturnare a puterii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?