Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Prognoza specialiștilor: Chișinăul riscă să rămînă fără spații verzi (VIDEO)

25 aug. 2014,, 12:43   Societate
3996 0
Foto: noi.md
Angajații Grădinii Botanice din Chișinău își exprimă îngrijorarea în legătură cu nimicirea spațiilor verzi din capitală. Potrivit specialiștilor, pe parcursul ultimilor 20 de ani capitala a pierdut peste 1000 de hectare de spații verzi. „Construcțiile autorizate și neautorizate au distrus circa 1000 ha de spații verzi. Dacă se va continua cu asemenea ritmuri, în scurt timp Chișinăul nu va mai fi acel oraș verde, cum este considerat”, a declarat academicianul Alexei Palancean.

Potrivit omului de știință, în ultimii ani, în Chișinău practic nu au fost plantate flori. „Au dispărut trandafirii, peluzele verzi, aproape că nu au mai rămas arbuști decorativi”, a subliniat Palancean.

Savanții spun că în Grădina Botanică există peste 10 mii de specii de plante și ei sînt dispuși să ofere materialul necesar pentru plantații, însă este necesar și autoritățile locale să aibă o atitudine mai serioasă față de problema spațiilor verzi.

O altă problemă, în opinia savanților, este perspectiva de dezvoltare a spațiilor verzi. „Nu știm de ce dispunem în prezent. Este necesar de efectuat o inventariere a plantelor și speciilor de plante”.

Astăzi, 25 august, Grădina Botanică din Chișinău marchează 50 de ani de la constituire.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?