X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vladimir Voronin: Nu putem permite unioniştilor militanţi să şteargă Marea Victorie din memoria poporului

22 aug. 2014,, 15:26   Politică
3405 10
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră "inadmisibilă profanarea monumentelor epocii sovietice şi încercările naţionaliştilor militanţi de a şterge Marea Victorie din memoria poporului". Astfel liderul comunist a declarat în mesajul de felicitare cu prilejul anivesrării a 70-cea de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă.

Potrivit spuselor fostului Preşedinte, "prin eroism şi jertfire de sine, străbuneii, buneii şi taţii noştri, alături de alte popoare ale Uniunii Sovietice au izbăvit de fascism nu doar Moldova, dar întreaga Europă".

"E dificil de evaluat semnificaţia morală a acestei victorii pentru cei care au trăit o perioadă îndelungată în satele şi oraşele ocupate de inamic. Pentru moldoveni aceasta a însemnat eliberarea de un regim de ocupaţie inuman, eliberarea de coşmarul ocupaţiei, eliberarea de umilire şi execuţii", consideră Voronin.

În mesajul de felicitare, lupta pentru "Capul de Pod Şerpeni" a fost numită "o operaţiune militară istorică care a influenţat decisiv cursul războiului".

"Anume din acest motiv, a fost construit şi inaugurat la 22 august 2004 Complexul Memorial "Capul de Pod Şerpeni", în memoria celor 12 mii de ostaşi sovietici căzuţi în luptele pentru eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă", a amintit Voronin, care consideră că obligaţia actualei generaţii este de a "păstra suveranitatea şi independenţa Moldovei, de a construi o societate modernă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?