Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Planul lui Turcinov: 5 ani și Ucraina va intra în UE

22 aug. 2014,, 09:15   Externe
3157 3
Foto: ruvr.ru
Președintele Radei Supreme, Aleksandr Turcinov a elaborat un plan, potrivit căruia peste 5 ani Ucraina va deveni membru nu numai al UE, ci și al NATO. Însă, analiștii numesc „utopie” ideea lui Turcinov.

Un asemenea plan genial îi putea veni în minte doar lui Turcinov, sau poate și premierului Iațeniuk. Președintele Parlamentului ucrainean este convins că 5 ani sînt suficienți pentru a aduce țara, în ce privește indicii economici și sociali, în conformitate cu așa numitele „norme europene”. Turcinov a împărtășit viziunea sa asupra viitorului luminos în interviul acordat mass-media din țările baltice. Potrivit lui, majoritatea ucrainenilor înțeleg necesitatea intrării țării în NATO, acesta fiind singurul mod de a „apăra Ucraina de politica agresivă a Rusiei”.

Însă, Turcinov nu a relatat jurnaliștilor cine îi va apăra pe ucraineni de actualele autorități ucrainene și de ideile lor fantastice. Și este puțin probabil că va relata. În țară a început campania electorală și lupta pentru electorat promite să fie dură, relevă directorul Centrului European pentru Analiză Geopolitică, Mateusz Piskorski.

„Domnul Turcinov încearcă să inspire stratul „orientat spre Europa” al societății ucrainene, pe alegătorii săi potențiali în preajma alegerilor parlamentare de la Kiev. Știm perfect că avînd experiența extinderii UE din anii precedenți, în primul rînd procesul reformării legislației, economiei în țări mai mult sau mai puțin stabile din Europa Centrală durează mai mult de 12 ani. Discuțiile că o asemenea țară se poate pregăti în decurs de 5 ani pentru intrarea în UE sînt absolut utopice. Aceasta este o tentativă de a-i liniști pe ucraineni, care continuă să viseze la intrarea în Europa”.

Aleksandr Turcinov nu a explicat în ce fel și pe seama cui va fi adusă economia ucraineană în concordanță cu standardele europene. Ca de altfel și cînd și cum va fi reglementată criza din sud-estul Ucrainei.

Trebuie spus că acțiunile liderilor de la Kiev provoacă sentimente ciudate. Se creează impresia că ei singuri cred în basmele pe care le povestesc ucrainenilor. Ei nici măcar nu-și amintesc că Europa nu a dat nici un fel de promisiuni în ce privește primirea Ucrainei în UE. Cine are nevoie de una din cele mai sărace țări din regiune, care s-a împotmolit în corupție și furturi, cu o economie distrusă, care de asemenea se află în starea unui război civil.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?