X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Premierul slovac: Nu vom merge după UE "ca mielul la tăiere"

22 aug. 2014,, 01:05   Externe
6231 2
Foto: agerpres.ro
Slovacia vrea să fie solidară cu Uniunea Europeană (UE), însă "nu se va duce ca mielul la tăiere" în problema sancțiunilor împotriva Rusiei, a declarat miercuri premierul slovac Robert Fico, într-un interviu acordat agenției SITA.

"Slovacia este membră a UE, dorim să fim jucători solidari, însă aceasta nu înseamnă că ne vom duce ca mielul la tăiere. Mă număr printre premierii care au avut obiecții clare încă de la primul val de sancțiuni. Nu mai zic de valul doi", a declarat Robert Fico.

Potrivit lui Fico, o asemenea poziție a dus la aceea că, de exemplu, nu au fost introduse sancțiuni la adresa filialelor băncii ruse Sberbank, fapt la care au contribuit eforturile comune ale Slovaciei și Austriei. "În Slovacia există această bancă și dacă ea s-ar fi prăbușit, acest lucru ar fi afectat sute de mii de clienți. Ne străduim să acționăm în mod realist, pragmatic", a subliniat premierul slovac.

"Aș dori să coordonez pozițiile noastre cu UE", a spus Fico, adăugînd în același timp că, în opinia sa, este necesar să fie discutate problemele, de ce lucrurile nu sînt corecte și cum ar putea fi. "A funcționat efectul bumerangului și, în opinia mea, bumerangul ne-a lovit în cap mai tare decît am crezut atunci cînd l-am aruncat", a declarat Robert Fico.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?