X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Barack Obama afirmă că lumea întreagă este 'îngrozită' de asasinarea jurnalistului american James Foley

21 aug. 2014,, 16:20   Externe
2566 0
Foto: prunejuicemedia.com
Președintele american Barack Obama a declarat miercuri că lumea întreagă este 'îngrozită' de asasinarea jurnalistului american James Foley de către gruparea Statul Islamic (SI) pe care a numit-o 'un cancer', informează AFP și Reuters.

Barack Obama a afirmat că transmis condoleanțe familiei lui James Foley după execuția care a 'șocat conștiința lumii întregi'.

Statul Islamic, care a cucerit zone întinse din nordul Irakului, a difuzat înregistrarea video cu decapitarea lui Foley ca un avertisment adresat Washingtonului, însă Obama a declarat că Statele Unite vor continua să facă 'ceea ce trebuie să facă pentru a proteja poporul american'.

Șeful statului american a afirmat că o grupare ca cea a jihadiștilor ultra-radicali ai Statului Islamic, care a revendicat decapitarea jurnalistului american, 'nu își are locul în secolul al XXI-lea'.

'Statul Islamic nu vorbește în numele nici unei religii. Nici o religie nu spune să omori oameni nevinovați. Ideologia lor este goală', a mai spus Obama, cerînd o mobilizare pentru a preveni ca acest 'cancer' să se răspîndească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?