Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul a aprobat numărul de burse majorate

21 aug. 2014,, 11:38   Societate
2649 0
Foto: studentie.md
Guvernul a aprobat la şedinţa de miercuri numărul de burse majorate pentru anul de studii 2014-2015. Potrivit agenţiei "Infotag", în total vor fi selectaţi 72 de bursieri.

Conform Hotărîrii, de bursă republicană, de 1320 de lei, vor beneficia 12 studenţi. Bursa Guvernului, de 1100 de lei, va fi acordată altor 30 de studenţi. Bursa preşedintelui va fi oferită unui număr de 15 tineri, dintre care 10 studenţi vor primi burse de 1200 de lei, iar 5 – de 930 de lei. Cîte 800 de lei vor primi 20 de elevi care vor fi premiaţi cu bursa "Gaudeamus". Bursierii vor fi selectaţi în baza rezultatelor notelor medii, a activităţii ştiinţifice, culturale, sportive şi altele, precum şi în baza scrisorilor de recomandare din partea instituţiilor de învăţămînt.

Ieri, vorbind la deschiderea ediţiei a III-a a Conferinţei Societăţii Matematice, Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că "Guvernul va face tot posibilul pentru ca cei mai buni elevi şi studenţi să-şi găsească de muncă în ţară".

În anul curent conferinţa este prilejuită aniversării a 50-a a fondării Institutului de Matematică şi Informatică pe lîngă Academia de Ştiinţe a Moldovei. La conferinţă au fost prezenţi circa 250 de matematicieni moldoveni şi faimoşi oameni de ştiinţă din străinătate.

Premierul a spus în discursul său că într-o jumătate de secol Institutul s-a impus ca o instituţie model a Academiei de Ştiinţe. Dovadă a acestui lucru sunt 11 cîştigători ai premiilor de stat şi naţionale şi 19 deţinători ai Premiului de Stat pentru tinerii cercetători – discipoli ai Institutului.

„Vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca matematica şi informatica să fie atractive pentru tineri şi pentru ca elevii noştri, deţinători de medalii la olimpiadele internaţionale, să nu rămînă în ţările unde le-au cîştigat, ci să revină acasă şi să devină buni profesori, buni savanţi şi inovatori în ţara lor”, a declarat prim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?