X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Lazăr le recomandă exportatorilor să nu se limiteze doar la piața UE (VIDEO)

19 aug. 2014,, 17:38   Economie
3741 1
Foto: noi.md
CCI a elaborat un plan pentru susținerea exportului produselor agroalimentare autohtone. Planul de acțiuni a fost aprobat în cadrul primei ședințe a Comitetului sectorial pentru agricultură al CCI, desfășurate astăzi, informează NOI.md.

Instituția își propune să organizeze expoziții și tîrguri peste hotare, forumuri economice, vizite de studiu, instruiri privind comerțul extern. Președintele CCI, Valeriu Lazăr, i-a îndemnat pe întreprinzători să nu se limiteze doar la tradiționalele piețe de export, dar nici la cea a Uniunii Europene, ci să caute noi destinații.

„În situația în care pe plan global se înregistrează o cerere foarte mare pentru produsele agroalimentare, iar Republica Moldova are potențial enorm, este important să valorificăm diverse piețe de desfacere”, a declarat președintele CCI.

Potrivit lui Lazăr, Comitetul sectorial pentru agricultură își propune să devină o platformă consultativă în vederea realizării dialogului public-privat, dar și pentru găsirea unor soluții practice pentru sector.

La rîndul lor, întreprinzătorii s-au plîns de problemele existente pe piața internă cum ar fi protejarea și promovarea producătorilor autohtoni, prezența mărfurilor moldovenești pe rafturile rețelelor comerciale din țară.

Menționăm că la ședința Comitetului sectorial pentru agricultură al CCI au participat circa 40 de agenți economici, reprezentanți ai asociațiilor de business și autoritățile publice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?