X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Numărul moldovenilor cu pașapoarte biometrice a depășit un milion (VIDEO)

19 aug. 2014,, 14:23   Societate
6315 3
Foto: noi.md
Cele mai recente date ale Ministerului Tehnologiei Informației arată că peste un milion de moldoveni au depus cerere de perfectare a pașaportului biometric. Anunțul a fost făcut de ministrul Pavel Filip astăzi, în cadrul unei conferințe de prezentare a noilor modele de pașapoarte, de culoare roșie-vișinie, relatează NOI.md.

Ministrul a precizat că noile pașapoarte se eliberează la toate oficiile Î.S „Registru” începînd cu 9 august curent. Potrivit lui Pavel Filip, actele de călătorie de culoare vișinie se deosebesc nu doar prin design de cele albastre, dar și prin gradul sporit de securizare a datelor cu caracter personal.

„Ne putem mîndri că Republica Moldova este printre primele țări europene care aplică noile elemente de securitate a pașapoartelor biometrice. Noile pașapoarte au un design modernizat, nivel sporit de securitate. Este practic imposibilă orice tentativă de falsificare a documentului. Cipul electronic încorporat în copertă conține date cu caracter personal și amprenta digitală”, a spus Filip.

Funcționarul a ținut să precizeze că tariful pentru perfectarea unui pașaport biometric a rămas neschimbat, constituind 700 de lei pentru eliberarea în 30 de zile. Totodată, pașapoartele de culoare albastră, inclusiv cele non-biometrice, vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului acestora, a menționat ministrul.

Precizăm că în această lună secțiile de evidență și documentare a populației și-au extins programul de lucru pentru a face față numărului mare de cereri depuse pentru obținerea actelor de identitate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?