Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Moldova își va consolida relațiile comerciale cu o țară arabă

18 aug. 2014,, 15:57   Economie
3369 0
Foto: gov.md
Premierul Iurie Leancă este de părere că între Republica Moldova și Statul Qatar există oportunităţi comerciale a căror valorificare este importantă. Această opinie a fost exprimată de șeful executivului în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe al Statului Qatar, relatează NOI.md cu referire la o notă informativă a Guvernului.

Leancă a discutat cu șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani despre posibilităţile de avansare a relațiilor economice, politice și comerciale dintre cele două țări. Totodată, premierul a specificat că Moldova este interesată de dezvoltarea unui parteneriat strategic cu Qatar.

Pe agenda discuțiilor a fost inclusă și problema exportului de fructe moldovenești. În acest sens, părțile au convenit asupra organizării unor vizite de informare în Republica Moldova pentru oamenii de afaceri din Doha.

De asemenea, oficialii au vorbit despre lansarea unei curse aeriene care va face legătură între capitalele celor două ţări.

Precizăm că în anul 2013 a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova la Doha, aceasta fiind prima misiune diplomatică într-un stat-membru al Consiliului de Cooperare din Golf şi în lumea arabă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?