Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Rosselhoznadzor impune, din 27 august, noi restricții la importurile de carne

18 aug. 2014,, 12:00   Economie
3648 0
Foto: noi.md
Din 27 august, Rosselhoznadzor impune restricţii provizorii la livrările de carne de vită, oaie şi subproduse în Rusia pentru întreprinderea moldovenească Antadro. Autoritatea explică această măsură prin faptul că în cadrul controlului sporit de laborator au fost depistate substanţe nocive, în particular, bacterii din grupul bacterian E. coli.

Potrivit agenţiei "Infotag", acesta este al doilea caz de interdicţie a livrărilor pentru produsele întreprinderii respective de la începutul anului. În luna ianuarie restricţiile la livrări au fost aplicate din cauza depăşirii numărului de microorganisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe în carnea de vită a întreprinderii.

În luna mai livrările au fost autorizate, dar în iulie, din cauza încălcărilor, a fost reinstituit regimul de control de laborator sporit pentru carnea produsă la Antadro.

Restricţii s-au mai aplicat şi în anii 2013 şi 2012.

Întreprinderea Antadro SRL se află în localitatea Gura Camencii, raionul Floreşti, fiind specializată în tăierea şi prelucrarea cărnii de vite cornute mari şi mici, şi livrează carne în Federaţia Rusă din anul 2005.

Peste 10 întreprinderi moldoveneşti au dreptul să livreze produse animaliere pe piaţa rusă. Anterior, Rosselhoznadzor a suspendat exporturile pe piaţa rusă cu produse de carne de la Carmez (Chişinău) şi Carne-sud (Tvardiţa), considerînd că acestea livrează produse de import ca fiind moldoveneşti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?