X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

„Cartea Verde” în Moldova nu se va iefteni cel puțin pînă la toamnă

16 aug. 2014,, 15:30   Economie
4591 0
Foto: ciupi.md
Prețurile la asigurarea de răspundere civilă auto internă și externă „Cartea Verde” nu vor fi micșorate cel puțin pînă la toamnă, deoarece în instanța de judecată continuă examinarea cererii privind ilegalitatea anulării deciziei Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) prin care costul asigurării „Cartea Verde” urma să fie redus, transmite NOI.md. Informația a fost comunicată de vicepreședintele CNPF Iurie Filip, care a menționat că procesul de judecată decurge lent, iar următoarea ședință este planificată la toamnă.

Iurie Filip a amintit că, pe 9 august 2013, a intrat în vigoare decizia CNPF „Cu privire la primele asigurării obligatorii de răspundere civilă auto”, care prevedea modificarea metodologiei de calculare a tarifelor la poliţele de asigurare obligatorie de răspundere civilă „Cartea Verde” și reducerea costului acestor asigurări. Astfel, prețul la „Cartea Verde” pe două săptămîni urma să fie redus cu 30% - pînă la 42 de euro. Totodată, în baza cererii înaintate de Uniunea Asiguratorilor din Moldova, Judecătoria Buiucani a decis stoparea executării deciziei CNPF și prețurile la „Cartea Verde” au rămas la nivelul celor care erau aplicate pînă la 9 august 2013.

Astfel, potrivit lui Iurie Filip, pînă la încheierea procesului de judecată în vigoare au rămas tarifele precedente la „Cartea Verde”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?