X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Range Rover Sport SVR – cel mai rapid și puternic SUV produs în serie

15 aug. 2014,, 17:39   Ştiri Auto
16476 0
Фото: Range Rover
Versiunea cea mai rapidă a SUV -ului Range Rover Sport (care este și cel mai puternic Land Rover produs vre-o dată în serie) nu mai prezintă un secret. Datele finale privind motorul SVR sunt următoarele: 550 c.p. (cu 40 c.p. mai ”voinic” ca cea mai apropiată ”rudă” a sa — V8 Supercharged) , 680 Нм cuplu-motor și cutie de viteze automată ZF 8HP70 (timpul comutărilor este redus cu 50%).
Timpul anunțat al accelerării 0–60 mile/h (96 km/h) este de 4,5secunde. Viteza maximă de 261 km/heste restricționată de sistemul electronic. Șasiul este și el perfecționat: de laamortizoare recalibrate până la montarea mai rigidă a sub-cadrului din spate . Este perfecționat și sistemul anti-ruliu Active-Roll Control cu două canale de dirijare (aparte pentru axele față/spate). A fost revăzut și programul de accelerare a motorului. Aici, el este mai acut ca al predecesorului.
La frânare, alimentarea cu combustibil se face fără sunetul caracteristic în sistemul de eșapare. La viraje, CV menține viteza, pentru a asigura reacția imediată la accelerare în momentul ieșirii din viraj. La fel, cutia ”citește” situația la depășire , schimbând anticipat viteza. De menționat, că la schimbarea rapidă a vitezelor sistemul electronic corectează alimentarea, pentru o comutare mai lină. Corectările finalizează cu noul sunet al sistemului de eșapare. Diametrul țevilor dedesubt este mai mare (de la 55 la 60 mm), plus supapele dirijate electronic. Până la 3000 rot/min. eșaparea are loc prin două țevi, iar peste 3000 sunetul specific răsună din toate duzele.
SVR va intra în serie în a.2015. Este deja cunoscut prețul pentru SUA: $110 475. Apropo, tirajul Range Rover Sport la moment a depășit numărul de 500 000 exemplare. Compania speră, că versiunea cea mai puternică va consolida succesul. De acum încolo indicele SVR va fi utilizat pentru a indica modelele ce provin din noua diviziune Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Statele de personal aici numără 150 tehnicieni și ingineri, amplasați în noul centru tehnic din West Midlands, în apropiere de sediul JLR în Wheatley. Tot aici sunt amplasate halele de producere a mașinilor la comandă, utilate conform principiilor acceptate de echipele de Formula-1, și o linie automată de vopsire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?