Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

CEC dă undă verde denunțurilor

15 aug. 2014,, 06:30   Societate
4159 0
Foto: obzormd.com
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind avertizorii de integritate în cadrul instituției. Documentul respectiv a fost publicat în „Monitorul Oficial”, informează NOI.md.

În preambul se menționează că documentul a fost adoptat în scopul stabilirii procedurii de depunere şi de verificare a avertizărilor despre ilegalităţile săvîrşite în cadrul Comisiei Electorale Centrale, precum şi procedurii de aplicare a măsurilor de protecţie faţă de membrii Comisiei şi funcţionarii Aparatului CEC care avertizează benevol, cu bună-credinţă şi în interes public despre ilegalităţile comise.

Documentul definește clar noțiuni precum „avertizare”, „avertizor de integritate” și „persoana autorizată” să țină evidența avertizărilor. Regulamentul stabileşte procedura de depunere şi de verificare a avertizărilor despre ilegalităţile comise, precum şi procedura de aplicare a măsurilor de protecţie faţă de membrii CEC.

Conform Regulamentului, avertizarea poate fi prezentată alternativ sau cumulativ preşedintelui CEC, conducătorului ierarhic superior al avertizorului de integritate, persoanei desemnate, organului de urmărire penală, Comisiei Naţionale de Integritate, procurorului, organizaţiilor neguvernamentale sau mass-mediei.

Foarte interesantă și intrigantă pare a fi prevederea potrivit căreia „avertizorul de integritate care a făcut avertizarea cu bună-credinţă nu va fi sancţionat disciplinar chiar dacă, ulterior cercetărilor, avertizarea s-a dovedit a fi nefondată”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?