Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Leancă personal a ştampilat un lot de struguri de masă destinat exportului în România (FOTO)

14 aug. 2014,, 13:15   Economie
3738 0
Foto: gov.md
Prim-ministrul Iurie Leancă a participat ieri la ştampilarea unui lot de struguri de masă destinat exportului în România.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, soiuri de struguri albi Arkadia şi roşii Codreanca, au fost recoltaţi şi ambalaţi pentru export conform standardelor europene la o gospodărie agricolă din Budeşti, municipiul Chişinău, unde recolta la hectar este de circa zece tone.

Lăzile în care vor fi exportaţi strugurii sînt confecţionate din carton presat şi celuloză, au rezistenţă la umiditate, ceea ce va permite păstrarea calităţii produsului. Preţul de achiziţie a unei lăzi este de 10,5 lei.

„Am văzut altă abordare, un ambalaj modern şi produs foarte gustos. Producătorii au înţeles cît de important este să te asociezi. Astfel au beneficiat de susţinere de la IFAD şi de la Banca Mondială, de subvenţii şi granturi mari pentru a prelucra producţia. Fermierii sînt mulţumiţi de preţul cu care exportă strugurii pe piaţa europeană. În cîţiva ani nu vom mai avea probleme nici cu ambalarea, nici cu depozitele frigorifice, pentru că vom beneficia de susţinere în acest sens. Există solicitări mari de struguri de masă în Polonia şi România, ceea ce adevereşte politicile Guvernului de a deschide pieţele din Vest, pastrînd-o pe cea din Est”, a spus Iurie Leancă.

Fermierii au declarat că decizia de a investi în ambalaj modern s-a justificat şi a influenţat pozitiv businessul.

„Deja exportăm în Uniunea Europeană, dar intenţionăm să penetrăm noi pieţe de desfacere, cum ar fi Orientul Mijlociu. În acest sens, mizăm pe sprijinul Guvernului”, au spus agricultorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?