X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Începe Postul Sfintei Marii. Trebuie să se respecte la fel de sever ca Postul Mare

14 aug. 2014,, 11:15   Societate
3924 0
Foto: noi.md
Creştinii ortodocşi de stil vechi intră de astăzi în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămîni. Postul îi pregăteşte pe credincioşi pentru cele două mari sărbători din luna august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului este singurul dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mîntuitorului Iisus Hristos.

Potrivit tradiţiei ortodoxe, această perioadă le aminteşte creştinilor de virtuţile Maicii Domnului, dar şi de postul pe care Născătoarea de Dumnezeu l-a ţinut înainte de moartea sa.

Postul Sfintei Marii este unul aspru, care se ţine după rînduielile Postului Mare. În zilele de luni, miercuri şi vineri, nu se mănîncă nimic pînă la asfințitul soarelui.

În zilele de marți şi joi, se mănîncă doar legume fierte fără ulei, iar sîmbăta şi duminica sînt permise uleiul şi vinul.

Potrivit tradiției populare, la începutul postului se scot fagurii de miere şi toţi ai casei trebuie să guste din ea pentru a fi feriţi de lupi şi de urşi. Este o zi indicată pentru sfințirea ierburilor bune de leac.

Pe parcursul anului, sînt patru posturi - Postul Mare, cel al Naşterii Domnului, Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi cel al Sfintei Marii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?