X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Rămîn nepedepsiţi. Cauza pentru care şoferii automobilelor înmatriculate în străinătate sau Transnistria nu primesc amenzi

14 aug. 2014,, 10:30   Societate
3725 0
Foto: igp.md
Angajaţii Centrului pentru Monitorizarea Traficului sînt neputincioşi în faţa şoferilor indisciplinaţi care şi-au înmatriculat maşinile în regiunea transnistreană sau în străinătate. Asta deşi ei supraveghează tot mai multe străzi din Capitală.

Aceste automobile nu sînt trecute în baza de date a Ministerului de Interne, iar poliţiştilor le este greu să-i identifice pe contravenienţi. Şeful Centrului de Monitorizare, Dan Chiriţa, spune că inspectorii de circulaţie practic îi vînează pe aceştia pe străzi, ghidîndu-se doar de fotografiile maşinilor lor, după care le întocmesc procese-verbale.

"Vom vedea cîte vehicule cu numere de înamtriculare străine vor intra în ţară. Pînă acum numărul lor era limitat. În general, aceasta e problemă mare în toată lumea, inclusiv în ţările Uniunii Europene. Pentru că nu există acces la o bază de date comună, legea e inutilă. În viitorul apropiat vom ajunge la o înţelegere, iarşoferii vor fi opriţi la frontieră", a declarat şeful Centrului de Monitorizare a Traficului, Dan Chiriţa.

Potrivit statisticilor oficiale, în jur de 10 la sută dintre nereguli sînt admise de şoferii care şi-au înmatriculat automobilele pe malul stîng al Nistrului. În cazul maşinilor puse la evidenţă peste hotare, situaţia este la fel de complicată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?