Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul a stabilit cuantumul compensațiilor pentru agricultori (VIDEO)

13 aug. 2014,, 15:56   Politică
4346 1
Foto: noi.md
Cabinetul de miniștri a stabilit cota compensațiilor care urmează a fi acordate fermierilor afectați de embargoul instituit de Federația Rusă. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a executivului, relatează NOI.md.

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, pentru un kilogram de prune producătorii vor fi compensați cu cîte 1,20 lei, pentru un kilogram de mere de vară – cu 1,50 lei, iar pentru legume – cu 80 de bani. Funcționarul a anunțat că în scurt timp va fi aprobat și un mecanism de compensare pentru producătorii de struguri.

„Am inițiat discuții cu vinificatorii. Poate la ședința viitoare domnul ministru ne va prezenta deja mai multe detalii. Vom avea un sistem care va fi administrat cu siguranță”, a precizat Leancă.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat măsurile de susținere a agricultorilor, propuse de Ministerul Finanțelor. Este vorba de suspendarea, pînă pe 30 noiembrie, a măsurilor de executare silită pentru impozitele neachitate de către agricultori. Potrivit ministrului Anatol Arapu, de această amînare vor beneficia circa 2000 de agenți economici, exportatori de fructe și legume.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?