Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

UE pregătește o reuniune extraordinară a miniștrilor de externe privind situația din Irak

13 aug. 2014,, 16:20   Externe
3122 1
Foto: agerpres.ro
Uniunea Europeană pregătește o reuniune extraordinară a miniștrilor de externe privind situația din Irak, care ar putea avea loc în această săptămînă, a declarat miercuri un purtător de cuvînt al șefei diplomației europene, Catherine Ashton, informează AFP și Reuters.

După reuniunea de marți a ambasadorilor UE, 'Catherine Ashton este gata să organizeze în această săptămînă o întîlnire a miniștrilor de externe europeni și verifică cu statele membre dacă acest lucru este posibil', a afirmat oficialul citat, în condițiile în care Franța și Italia au cerut în ultimele zile o reuniune de urgență în legătură cu solicitarea de arme de către kurzii irakieni care luptă împotriva jihadiștilor Statului Islamic (SI).

Potrivit Reuters, în cadrul reuniunii ar urma să fie abordate subiecte precum Irakul, Ucraina și Fîșia Gaza.

O sursă din Ministerul de Externe italian a declarat că reuniunea miniștrilor de externe UE ar putea fi organizată în această săptămînă sau cel mai tîrziu luni și marți săptămîna viitoare.

Marți, ambasadorii UE s-au reunit pentru a coordona acțiunile din Irak, dar și din Ucraina și Fîșia Gaza. Ei au fost de acord să 'consolideze urgent coordonarea de ajutoare umanitare și accesul la populațiile strămutate' în Irak, precum și să le permită statelor membre care doresc să livreze arme combatanților kurzi să facă acest lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?