Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Bumacov: Fermierii vor fi recunoscători Guvernului pentru contribuţia la diversificarea pieţelor

13 aug. 2014,, 13:45   Economie
4354 6
Foto: noi.md
Peste cîţiva ani fermierii încă vor fi recunoscători Guvernului pentru posibilitatea de a-şi reorienta exportul şi diversificarea pieţei de comercializare a produselor agricole, a spus jurnaliştilor ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul unei vizite la Orhei.

Potrivit agenției "Infotag", ministrul, comentînd intenţiile autorităţilor Federației Ruse de a procura produse din America Latină, după închiderea pieţei ruse pentru produsele agricole din Moldova, precum şi a mărfurilor din UE, a spus că nu va trece mult timp şi consumatorul rus se va plictisi.

"Chestia este că spre diferenţă de Moldova în America Latină se cresc multe produse modificate genetic, de care în curînd ruşii se vor plictisi şi vor aminti conducerii lor interdicţia la legumele şi fructele naturale şi ieftine din ţările apropiate", consideră ministrul.

Bumacov a dat asigurări că Guvernul depune efort maxim pentru ca producătorii autohtoni să facă faţă situaţiei şi să găsească noi pieţe de desfacere pentru recolta crescută.

În condiţiile embargoului rus de luni reţelele de comercializare din România vor începe a accepta pentru comercializare fructe şi legume din Moldova. Se examinează posibilitatea de a livra produse în SUA şi în ţările din Orientul Apropiat. Iar 80 de mii de tone de prune şi mere fermierii moldoveni le vor putea exporta fără taxe în ţările UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?