Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Şoferii care au depăşit limita de viteză vor fi anunţaţi despre amendă prin telefon

13 aug. 2014,, 12:00   Societate
4100 0
Foto: xplorio.ro
Şoferii care au depăşit viteza admisă vor primi prin telefon notificare despre amendă. Anunțul a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă, de şeful Centrului Unic de Monitorizare şi Coordonare al INP, Dan Chiriţă, relatează agenţia "Infotag".

Potrivit lui Chiriță, noul serviciu a devenit posibil datorită conectării în diferite localităţi a opt staţii speciale care funcţionează în regim e-Trafic.

"Informaţiile vor fi comunicate acelor conducători auto nedisciplinaţi, care sînt proprietari de smartphone-uri – cel mai avansat tip de telefoane mobile. Aceasta le permite să nu facă coadă şi să plătească prompt amenzile la bănci. Veridicitatea mesajului o vor putea verifica la numărul scurt 9023", a spus el.

Serviciul va fi oferit gratuit.

Potrivit lui Chiriţă, autorităţile republicii au fost nevoite să recurgă la acest pas date fiind cazurile fără precedent şi nejustificate de depăşire a vitezei în ultimele luni. El a spus că recordman este proprietarul unui Porsche Panamera, care a reuşit să dezvolte pe viaductul din Chişinău dintre sectoarele Centru şi Botanica o viteză de 190 kilometri pe oră. Escapada sa a fost înregistrată de camerele foto ale Centrului.

De la începutul anului, participanţii la traficul rutier numai conform articolului "exces de viteză" au fost amendaţi cu 12 milioane de lei ($888 mii).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?