X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Leancă propune să coacem „plăcinte care ne unesc” (VIDEO)

12 aug. 2014,, 16:45   Economie
5024 2
Foto: noi.md
„Guvernul intenționează să invite, pe 30 august, toți doritorii la acțiunea «Plăcinta care ne unește», în cadrul căreia va fi preparată cea mai mare plăcintă cu mere din istoria Moldovei”, a comunicat jurnaliștilor premierul Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

După întrevederea de astăzi cu producătorii agricoli Iurie Leancă a anunțat că la ședința de mîine a Guvernului va fi aprobat un șir de acțiuni în suținerea producătorilor și procesatorilor de fructe și legume, în legătură cu sancțiunile impuse de Rusia.

„Printre măsurile de susținere financiară a producătorilor autohtoni Guvernul planifică să organizeze un șir de acțiuni cu caracter patriotic. Astfel, deja pe 16 august demarează acțiunea «Fructele noastre sînt cele mai gustoase», în cadrul căreia vor fi organizate iarmaroace, iar în perioada 27-31 august producătorii agricoli își vor putea vinde marfa în pavilioane special amenajate în centrul Chișinăului”.

Totodată, în cadrul acțiunii „Un măr pentru fiecare pasager” ÎS „Air Moldova” va servi pasagerii de pe cursele sale cu mere, prune și struguri de producție autohtonă.

Potrivit lui Leancă, Guvernul deja a cumpărat mere în valoare de 20 de milioane de lei, care de la 1 septembrie vor fi repartizate în grădinițele de copii, școli și unitățile militare, în cadrul acțiunii „Un măr pentru sănătate”.
Iurie Leancă a îndemnat cetățenii Moldovei să coacă nu doar plăcinte cu brînză, dar și cu mere. Pe 30 august, membrii executivului, împreună cu toți doritorii, vor participa la acțiunea „Plăcinta care ne unește”, în cadrul căreia va fi preparată cea mai mare plăcintă cu mere din istoria Moldovei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?