X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Răspunderea disciplinară a judecătorilor va fi înăsprită

12 aug. 2014,, 11:15   Politică
3855 3
Foto: infoprut.ro
Responsabilitatea judecătorilor pentru infracţiuni şi corupţie va fi înăsprită. Acest fapt este prevăzut de Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor, semnată luni de către preşedintele Nicolae Timofti.

După cum a comunicat anterior "Infotag", documentul face parte din legile adoptate de către Guvern prin asumarea răspunderii faţă de Parlament. Săptămîna trecută Timofti a promulgat 10 dintre acestea.

Pe 22 iulie, Guvernul condus de Prim-ministrul Iurie Leancă şi-a asumat faţă de Parlament răspunderea pentru 11 legi, a căror adoptare a fost blocată de Parlament. Vorbind în faţa parlamentarilor, prim-ministrul a spus că subiectul a fost discutat la o reuniune a coaliţiei de guvernare, ai cărei membri au fost în favoarea acestei decizii.

Printre documentele adoptate de către Guvern sînt Legea cu privire la operarea modificărilor la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2014, modificări şi completări la Fondul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, privind finanţele publice şi responsabilitatea fiscală, precum şi cu privire la modificările şi amendamentele la bugetul de stat pentru 2014, cu privire la lichidarea Curţii de Apel Bender, privind creşterea salariilor şi pensiilor.

A provocat o mulţime de discuţii Legea cu privire la pieţele financiare (Legea cu privire la gaj - "I"), împotriva căreia s-a expus preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, care crede că documentul va permite companiilor fantome să fure anual de la bugetul de stat 1 miliard de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?