Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Obama susține inițiativa lui Poroșenko privind o misiune umanitară internațională pentru Lugansk

12 aug. 2014,, 08:45   Externe
3830 4
Foto : agerpres.ro
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a discutat telefonic, luni, cu președintele american Barack Obama, a anunțat purtătorul de cuvânt al liderului ucrainean, Sviatoslav Țegolko, pe pagina sa de Facebook, informează agenția de presă Unian.ua.

'Președintele SUA și-a exprimat sprijinul pentru acțiunile președintelui Ucrainei, în mod concret pentru inițiativa președintelui ucrainean cu privire la demararea unei misiuni umanitare internaționale pentru Lugansk, sub egida Comitetului Internațional al Crucii Roșii, cu participarea Uniunii Europene, a Rusiei, Germaniei și altor parteneri. Barack Obama a confirmat intenția SUA de a participa în mod activ la misiune', a notat Țegolko.

Potrivit Unian, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a susținut anterior, într-o discuție cu Poroșenko, inițiativa președintelui Ucrainei privind misiunea umanitară și poziția clară a Kievului conform căreia misiunea trebuie să fie realizată în conformitate cu dreptul internațional.

La rândul său, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat luni că Rusia a convenit cu Ucraina și cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii oferirea de ajutor umanitar pentru Donețk și Lugansk.

După cum a anunțat luni președinția ucraineană, Petro Poroșenko și Barack Obama se vor întâlni în marja summitului Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) ce se va desfășura în perioada 4-5 septembrie la Newport, în Marea Britanie.

'Președinții SUA și Ucrainei au convenit asupra unei întrevederi bilaterale în cadrul summitului NATO', anunță un comunicat al președinției ucrainene, difuzat după discuția telefonică între cei doi lideri de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?