X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Lukașenko va susține "sancțiunile alimentare" ale lui Putin

12 aug. 2014,, 01:25   Externe
5260 0
Foto: informing.ru
Belarus nu va sprijini tranzitul de mărfuri, care au nimerit sub sancțiunile ruse, - acest lucru a fost declarat de către președintele Aleksandr Lukașenko.

"Vorbind cu președintele Rusiei, am discutat despre apărarea, cum a spus el, a pieței ruse. Adică noi trebuie să ne îndeplinim obligațiile privind protecția pieții comune (avem o vamă comună în spațiul vamal), în ceea ce privește tranzitul de mărfuri din Occident prin Belarus pe teritoriul rus. Dacă Rusia și-a închis piața pentru anumite produse, noi aceste produse nu trebuie să le lăsăm să tranziteze Belarus spre Rusia", - a spus șeful statului.

În același timp, el a subliniat că Belarus nu are de gînd să renunțe la aceste produse și va continua să le cumpere pentru vînzare pe piața internă.

"În ceea ce privește piața noastră internă, am discutat această problemă separat. Este problema noastră internă. Avem nevoie de mere poloneze - le cumpărăm, dar nu pentru Rusia", - a spus Lukașenko.

Potrivit lui Lukașenko, vama încă nu a stabilit cum să oprească fluxul de tranzit al produselor, deoarece decizia a fost luată pe neașteptate.

Ca urmare, la granița cu Belarus, s-au format blocaje de tiruri, iar Lukașenko s-a adresat prim-ministrului Mihail Measnikovici cu rugămintea de a acorda atenție acestei probleme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?