X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Putin a declarat despre trimiterea unui convoi umanitar în Ucraina

12 aug. 2014,, 01:16   Externe
5898 5
Foto: elise.com.ua
Rusia va trimite un "convoi umanitar" în estul Ucrainei, a afirmat luni președintele Vladimir Putin, denunțînd "consecințele catastrofale" ale operațiunii militare ucrainene, relatează AFP.

In cursul unei conversații telefonice cu președinele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Vladimir Putin a declarat că "partea rusă pregătește trimiterea unui convoi umanitar în estul Ucrainei, în colaborare cu Crucea Rosie", potrivit Kremlinului. Barroso l-a avertizat, însă, pe liderul de la Kremlin să nu ordone o intervenție în estul Ucrainei nici măcar din rațiuni umanitare.

Putin și Barroso au discutat, de asemenea, unele aspecte ale cooperării dintre UE și Rusia, inclusiv în contextul semnării de către Ucraina a Acordului de Asociere cu UE și măsurile adoptate de Rusia ca răspuns la sancțiunile occidentale, care implică o interdicție privind importul de produse agricole din UE.

Amintim, că Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a declarat că Rusia a concentrat la granița cu Ucraina, 45 de mii de soldați, 160 de tancuri, 1360 vehicule blindate, 390 de sisteme de artilerie, 150 de lansatoare "Grad", 192 avioane de lupta si 137 de elicoptere de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?