X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Safonov: Sosirea lui Rogozin va fi un test pentru relațiile moldo-ruse

11 aug. 2014,, 14:00   Politică
5189 7
Foto: europalibera.org
„Sosirea în Moldova a reprezentantului special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, pentru participarea la festivitățile consacrate încheierii operațiunii Iași-Chișinău și împlinirea a 70 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă ar putea fi un test pentru relațiile moldo-ruse”, a declarat pentru NOI.md președintele Asociației Politologilor Independenți din Transnistria, Andrei Safonov.

Copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat într-un interviu acordat publicației „Izvestia” că intenționează să vină la Tiraspol pentru participarea la festivitățile consacrate încheierii operațiunii Iași-Chișinău și împlinirea a 70 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

„Intenția lui Rogozin de a sosi în Moldova îi va pune serios pe gînduri pe guvernanți. Pe de o parte, Rogozin este reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria și o altă persoană nu există, de aceea partea moldovenească va trebui să găsească argumente serioase pentru a refuza această vizită. Pe de altă parte, sosirea unui funcționar rus de rang înalt va provoca nemulțumirea actualilor protectori occidentali ai Moldovei”, consideră analistul.

„Refuzul direct, chiar și argumentat, va înrăutăți relațiile dintre Chișinău și Tiraspol, care și așa sînt deloc bune. În același interviu Rogozin afirmă că a fost invitat de copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse din partea Chișinăului pentru a discuta relațiile comerciale și sancțiunile impuse. Acest fapt sporește caracterul picant al situației. În opinia mea, intenția lui Rogozin de a veni în Moldova reprezintă încă un test al relațiilor moldo-ruse”, a conchis Safonov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?