Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Încă 30 de companii au obţinut dreptul de a activa pe piaţa comunicaţiilor electronice din Moldova

10 aug. 2014,, 12:00   Externe
4607 0
Foto : dvbpro.ru
În primul semestru a anului curent, încă 30 de persoane juridice au obţinut dreptul să activeze pe piața de comunicaţii electronice, transmite NOI.md. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), toate aceste companii au fost înscrise în Registrul public al furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, fapt ce confirmă că ele au obţinut, în baza regimului de autorizare generală, dreptul de a furniza reţele şi/sau servicii publice de comunicaţii electronice. Astfel, la 1 iulie 2014, numărul total de persoane care deţin dreptul de a activa pe această piaţă a atins cifra de 529.

Potrivit ANRCETI, din cei 30 de furnizori înscrişi, în primul semestru al anului curent, în Registrul public, 22 - sînt persoane noi intrate pe piaţă, iar 8 – foşti deţinători de licenţe tehnice pentru activităţi în domeniul telecomunicaţiilor şi informaticii, obţinute, pînă în anul 2008, în condiţiile Legii telecomunicaţiilor care acţiona în perioada respectivă. Totodată, în perioada de raport, 13 furnizori au fost radiaţi, în baza cererilor depuse, din Registrul public al furnizorilor pe motiv că nu desfăşurau activităţi în acest domeniu. Din totalul de 529 furnizori înscrişi în Registrul public, majoritatea absolută deţin dreptul de a furniza atît reţele, cît şi servicii publice de comunicaţii electronice.
Cei mai mulţi furnizori (390) sînt autorizaţi să furnizeze reţele terestre cu acces la puncte fixe. 221 de furnizori deţin dreptul de a furniza servicii de acces la Internet, 206 - servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, 158 - servicii transmisiuni de date, 134 – servicii de telefonie şi 82 de furnizori – servicii de linii închiriate.

Regimul de autorizare generală a activităţilor în domeniul comunicaţiilor electronice se aplică de ANRCETI din septembrie 2008. Această procedură se rezumă la faptul că persoana fizică sau juridică care intenţionează să furnizeze reţele şi/sau servicii publice de comunicaţii electronice depune la ANRCETI o notificare, după care îşi poate începe activitatea. ANRCETI, în cel mult 7 zile de la notificarea începerii activităţii, eliberează solicitantului o declaraţie informativă tip ce confirmă depunerea notificării şi înscrierea acestuia în Registrul public al furnizorilor, precum şi condiţiile autorizării generale, care stabileşte drepturile şi obligaţiile furnizorului. Procedura de autorizare generală este gratuită, iar dreptul de a furniza reţele şi servicii se acordă pe un termen nelimitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?