X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Expert despre șansele PPCD la alegerile parlamentare

7 aug. 2014,, 17:13   Politică
4250 5
Foto: arena.md
„Partidul Popular Creștin Democrat are șanse slabe să treacă pragul electoral la scrutinul din toamna acestui an”. Cel puțin de acest lucru se arată convins analistul politic Vasile Croitoru, care și-a expus opinia vizavi de reapariția formațiunii pe scena politică, pentru NOI.md.

Analistul opinează că ratingul politicianului Iurie Roșca, cu al cărui nume se asociază PPCD, este destul de mic, acesta figurînd pe primele poziții în sondajele de opinii la capitolul neîncrederii populației. În context, analistul susține că implicarea PPCD-ului în campania electorală nu va influența în mod vizibil raportul actual de forțe politice.

„Lansarea PPCD-ului în alegeri este o mișcare interesantă, dar nu va schimba în totalitate anumite prognoze. Ca rating PPCD și Iurie Roșca au pierdut foarte mult și nu cred că se pot ridica nici la nivelul de 4% din voturi. Și mai complicat ar fi să treacă pragul electoral de 6%. Votul din aprilie 2005 i-a jucat fiesta, iar asta a făcut să nu mai acceadă în Parlament în 2009. Roșca este bătăuș, are experiență, limbaj, are spirit de luptă electorală, dar aceste calități nu sînt suficiente”, a menționat Croitoru.

În opinia expertului, promovarea unei politici diametral opuse în prezent, față de platforma anterioară a PPCD-ului, ar putea să nu-și aibă efectul scontat. „Roșca face acum o răsturnare de imagine, adică încearcă să-și construiască o imagine diametral opusă, față de ceea ce a fost. Se transformă din prieten al UE, al NATO , într-un prieten al Rusiei. Astfel, noul lor electorat se ciocnește și de cel al PSRM, al partidului lui Renato Usatîi, Partidul Regiunilor și chiar PD”, a menționat Croitoru.

Recent reprezentanții PPCD și-au anunțat participarea în campanie electorală pentru alegerile parlamentare din acest an. Potrivit formațiunii, PPCD constituie o alternativă reală la actuala guvernare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?