X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Democrații din Găgăuzia au îndemnat autoritățile Moldovei să se împace cu Rusia

8 aug. 2014,, 09:00   Politică
4173 3
Foto: gagauzinfo.md
Democrații din Găgăuzia în frunte cu Nicolai Dudoglo au solicitat autorităților de la Chișinău să normalizeze relațiile bilaterale cu Rusia, menționînd impactul negativ asupra economiei Găgăuziei și a Moldovei în general de pe urma embargoului impus de Rusia, informează NOI.md cu referire la Gaguzinfo.md.

Organizația teritorială din Găgăuzia a Partidului Democrat a expediat o declarație în acest sens conducerii de vîrf a țării, solicitînd identificarea unor căi de dialog cu partea rusă.

În declarația membrilor Biroului executiv al organizației teritoriale a PD-ului se menționează că sancțiunile economice impuse Moldovei de Rusia au un impact negativ asupra economiei regiunii și a țării în ansamblu și pun în pericol existența unor ramuri întregi ale economiei.

„În situația creată conducerea de vîrf a Moldovei trebuie să întreprindă un șir de măsuri pentru restabilirea relațiilor politice și de prietenie cu Rusia. Aceasta va contribui la reluarea relațiilor economice între cele două țări și va permite evitarea situației catastrofale în economia Moldovei și Găgăuziei”, se arată în declarație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?