X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Roman Tiutin: Găgăuzii sînt intimidați cu termene de detenție (VIDEO)

6 aug. 2014,, 18:00   Societate
4611 2
Foto: gagauzinfo.md
Intentarea dosarelor penale pentru separatism în privința unor tineri din Comrat și transmiterea dosarelor în instanța de judecată este o intimidare a găgăuzilor. Declarația aparține deputatului Adunării Populare a Găgăuziei Roman Tiutin și a fost făcută la un post de televiziune, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit lui Tiutin, locuitorii Găgăuziei au reacționat diferit la informația cu privire la operațiunea desfășurată în centrul Comratului de angajații SIS-ului și Procuraturii Generale.

„Am solicitat SIS-ului să ne spună care a fost temeiul desfășurării acestei operațiuni, dar nu am primit niciun răspuns”, a menționat deputatul.

Tiutin a mai spus că în istoria autonomiei găgăuze intentarea unor asemenea dosare penale este un precedent. „Consider că toate acestea se întreprind cu scopul de a intimida găgăuzii și a-i face mai ascultători. Însă ele dimpotrivă, tensionează și mai mult situația. În timpul percheziției unuia dintre participanții la procesul judiciar i-a fost strecurat un pistol. El a anunțat despre acest lucru, însă nimeni nu i-a dat nicio atenție”, a menționat politicianul.

Cît privește vinovăția tinerilor reținuți la Comrat, Tiutin a menționat că „nu există faptul comiterii infracțiunii și că este vorba despre un act de intimidare”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?