Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Moldova a redus dublu achiziţionările de energie electrică din Ucraina

5 aug. 2014,, 17:00   Economie
3119 1
Foto: noi.md
Ucraina a livrat în Moldova timp de jumătate de an 416,8 milioane kW/h de energie electrică faţă de 796,3 milioane kW/h din anul trecut.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează datele Ministerului Energiei şi Industriei Cărbunelui al ţării vecine, în general, Ucraina a redus exporturile de electricitate cu 5,9% - pînă la 4677 miliarde kW/h.

Moldova este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din Ucraina, după Ungaria, Belarus şi Polonia. Energia electrică este furnizată în Republica Moldova de compania ucraineană "DTEK Vostokenergo", care a semnat un contract corespunzător cu Gas Natural Fenosa – Moldova. Preţul pentru energie este de 6,8 cenţi SUA pentru 1 kW/h.

Moldova produce 20-25% din energia electrică consumată. Deficitul îl procură de la partenerul ucrainean şi CTE Cuciurgan, ce aparţine companiei ruse "Inter RAO EES".

"DTEK Vostokenergo" face parte din grupul DTEK. Compania include trei centrale termice: Zuev, Kurahove şi Lugansk. Capacitatea întreprinderilor "DTEK Vostokenergo" este de 4157 MW. Cea mai mare companie energetică privată din Ucraina este condusă de cunoscutul om de afaceri Rinat Ahmetov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?