X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Acordul de liber schimb cu Turcia va fi semnat de Moldova la 22 august

5 aug. 2014,, 13:45   Economie
3570 0
Foto: karadeniz-press.ro
Vizita oficială, promisă și amînată timp de doi ani, a prim-ministrului Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova a forțat guvernul acestei țări să se adreseze părții moldovenești cu rugămintea de a semna un acord de liber schimb de către miniștrii economiei ai celor două țări, a afirmat pentru NOI.md șefa Direcției generale politici comerciale din cadrul Ministerului Economiei, Inga Ionesii.

Semnarea acordului era preconizată pentru 22 august, dar promisiunea de ieri a prim-ministrului Erdogan dată omologului său moldovean de a vizita neapărat Republica Moldova la toamnă a provocat unele confuzii la Ministerul Economiei, ai cărei reprezentanți nu au putut răspunde imediat cînd și cine totuși va semna acordul.

"Acordul de liber schimb între Republica Moldova și Turcia va fi semnat la 21-22 august, conform planificărilor", a precizat Inga Ionesii.

După cum se știe, Turcia deja în 1996 a devenit membru asociat al Uniunii Europene. Și acest acord de alianță obligă membrii săi să promoveze o politică comercială externă comună față de țările terțe și să aplice aceleași regimurile comerciale. Prin urmare, Republica Moldova, deschizîndu-și piața pentru produse occidentale, trebuie să asigure un tratament analogic pentru produsele din Turcia, care are deja condiții similare cu 26 de state.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?