X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4010

Nantoi: Amenințările lui Șevciuk sînt ridicole

5 aug. 2014,, 13:15   Politică
5661 8
Foto: interakt.md
Declarațiile liderului transnistrean, Evgheni Șevciuk, prin care amenință Chișinăul cu întreruperea procesului de negocieri în problema transnistreană sînt ridicole. Opinia aparține analistului politic Oazu Nantoi și a fost exprimată pentru NOI.md, în contextul avertizărilor emise de Șevciuk la adresa autorităților constituționale.

Liderul de la Tiraspol s-a arătat indignat de intenția Parlamentului de la Chișinău de a adopta proiectul de lege privind combaterea activității separatiste. Potrivit lui Șevciuk, prin această inițiativă, toți locuitorii regiunii riscă să fie trași la răspundere penală.

În opinia lui Oazu Nantoi, Legea privind combaterea separatismului și extremismului nu-i poate afecta pe locuitorii din regiune, întrucît cetățeni transnistreni nu există.

„Avem articolul 2 din Constituție, care stipulează că uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului. Evgheni Șevciuk este un criminal de stat, o unealtă a Rusiei, iar așa-zisul proces de negocieri care există în prezent este de fapt o capcană pentru Moldova. În cadrul negocierilor nu a fost obținut niciun progres, iar această declarație a lui Șevciuk este cam ridicolă, atît timp cît avem de-a face cu un criminal politic”, a explicat Nantoi.

Analistul a ținut să precizeze că riscul destabilizării situației în regiunea transnistreană încă persistă, iar autoritățile de la Chișinău ar trebui să fie extrem de precaute.

„Federația Rusă manifestă nervozitate în legătură cu faptul că evenimentele din Ucraina nu se derulează tocmai așa cum a planificat, iată de ce bomba transnistreană încă mai poate exploda. Trebuie să fim vigilenți”, a remarcat Nantoi.

Precizăm că Legea cu privire la combaterea separatismului și extremismului a fost adoptată de Parlament în prima lectură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?