X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Ministerul Agriculturii: UE va anula cotele pentru Moldova

5 aug. 2014,, 09:30   Societate
4468 10
Foto: noi.md
"Uniunea Europeană va anula cotele la producţia agricolă din Moldova", a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează interviul ministrului pentru ziarul "Panorama", "anularea cotelor va avea loc pînă la sfîrşitul anului 2014".

Bumacov a precizat că la etapa actuală, despre anularea cotelor pentru Moldova "este incomod de vorbit, pînă cînd ţara nu a asimilat cel puţin o jumătate din cotele acordate de UE".

Şeful ramurii de bază a economiei moldoveneşti a menţionat că "în prima variantă a Acordului de liber schimb RM-UE pentru Moldova era prevăzută o cotă la mere de 100 de tone".

"Atunci, desigur, am lăsat totul baltă şi am plecat la Bruxelles. A fost zarvă. Apoi cotele au fost majorate", a spus el.

Ministrul spune că interdicţia Rusiei la importul de produse agricole din Republica Moldova "este o decizie pe termen lung".

El a spus că instituţiile de stat "fac tot posibilul pentru a îmbunătăţi situaţia". Vasile Bumacov regretă sistarea de către Rusia a importului de fructe şi legume din Moldova. El spune că "uneori, nici chiar pe timp de război duşmanii nu procedează astfel".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?