X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

KGB-ul Transnistriei: Nu am deschis foc împotriva militarilor ucraineni

2 aug. 2014,, 16:00   Societate
5687 5
Foto: obzormd.com
Comitetul pentru Securitatea Statului (KGB) al nerecunoscutei republici moldoveneşti nistrene a negat informaţiile, difuzate de mass-media din Ucraina, cu privire la tiruri de arme automate în direcţia militarilor ucraineni, efectuate de pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, relatează NOI.md cu referire la site-ul oficial al instituţiei.

În special, se afirmă că "un număr de mass-media ucrainene au difuzat informaţiile precum că au fost deja înregistrate cazuri de deschidere a focului din arme automate în direcţia militarilor ucraineni din partea teritoriului Transnistriei, precum şi zboruri ale unui vehicul aerian fără pilot lansat de pe teritoriul Transnistriei.

Ca răspuns la aceste declaraţii, Serviciul de presă al KGB-ului a declarat că în perioada examinată nu a fost înregistrat nici un fapt de deschidere a focului din partea regiunii transnistrene în direcţia teritoriului Ucrainei, nici împotriva anumitor persoane sau autovehicule ce se deplasează în apropierea frontierei cu Transnistria.

Mai mult decît atît, poliţiştii de frontieră transnistreni respectă cu stricteţe ordinul de a «nu ceda provocărilor», în pofida faptului că Tiraspolul a raportat tiruri asupra detaşamentelor de frontieră pentru apărare civilă ale Transnistriei de pe teritoriul Ucrainei.

Serviciul de presă al KGB-ului califică informaţiile difuzate ca false şi provocatoare, considerînd că acestea urmăresc scopul de a destabiliza situaţia din raionele de frontieră din Ucraina şi Transnistria, precum şi cel de a provoca panică în rîndul populaţiei regiunilor Odesa şi Viniţa şi a Ucrainei în general.

Reamintim că, anterior, oficialii ucraineni au răspândit informaţii privind un eventual atac împotriva Ucrainei din partea Transnistriei, precum şi despre activităţi subversive împotriva Ucrainei din partea structurilor de forţe transnistrene. Cu toate acestea, nici unul dintre faptele invocate nu a fost confirmat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?