X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Zborul MH17: Căutările la locul tragediei vor dura mai multe săptămîni (poliția olandeză)

2 aug. 2014,, 13:30   Externe
3993 0
Foto: agerpres.ro
Căutările 'foarte dificile' efectuate de experții internaționali la locul prăbușirii avionului malaezian în estul Ucrainei vor dura 'cel puțin cîteva săptămîni', a anunțat poliția olandeză, potrivit AFP.

'Încă nu este posibil să spunem cînd ne vom termina activitatea la locul în cauză, deoarece depinde de circumstanțele generale, de situația în termeni de securitate', a declarat șeful misiunii olandeze, Pieter-Jaap Aalbersberg, în cursul unei conferințe de presă organizate la Kiev.

'Ne așteptăm ca totul să dureze cel puțin cîteva săptămîni', a adăugat el, precizînd ulterior că aceasta se va întîmpla cu condiția ca echipa să fie în măsură să lucreze la capacitate maximă.

Vineri, o echipă formată din aproximativ 70 de inspectori olandezi și australieni a reușit pentru prima dată să ajungă la locul unde se află resturile avionului Boieng 777 care asigura zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, doborît de o rachetă în zona separatistă, pe 17 iulie, cu 198 de persoane la bord, dintre care 193 de cetățeni olandezi. Guvernul de la Haga a făcut cunoscut că experții au recuperat rămășițe omenești.

Este vorba numai despre 'resturi umane', și nu de corpuri, a precizat Pieter-Jaap Aalbersberg, la mai mult de două săptămîni de la producerea catastrofei, cînd temperaturile în regiune depășesc 30 de grade în timpul zilei.

'Începînd de mîine, resturile umane vor fi băgate în camioane frigorifice și transportate la Harkov', în zona controlată de Kiev în estul Ucrainei, a explicat polițistul olandez.

'La Harkov, echipa de specialiști olandezi, australieni și malaezieni este pregătită să transfere în Olanda rămășițele și lucrurile personale pentru o primă examinare medico-legală', a mai afirmat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?