Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ucraina este dispusă să livreze vagoane pentru „Calea Ferată din Moldova”

2 aug. 2014,, 10:45   Economie
5564 0
Foto: vestic.ro
Uzina de Locomotive din Kriukovo (regiunea Poltava, Ucraina) intenționează să coopereze cu ÎS „Calea Ferată din Moldova” în ceea ce privește livrarea vagoanelor pentru pasageri. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, în cadrul întrevederii cu vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu. În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre perspectivele relaţiilor economice dintre Republica Moldova şi Ucraina la nivel regional, valorificarea comună a oportunităţilor pieţei UE odată cu crearea Zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu UE, securitatea energetică, precum şi unificarea ratelor de acciz la unele produse.

Potrivit Ministerului Economiei, Serghei Pirojkov s-a pronunțat pentru consolidarea relațiilor economice bilaterale, inclusiv prin eforturi comune în vederea asimilării pieței europene.

Ambasada Ucrainei la Chișinău informează că în cadrul întrevederii dintre Serghei Pirojkov și Andrian Candu a fost discutată agenda economică bilaterală, în particular, îndeplinirea înțelegerilor convenite în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperarea comercial-economică. Părțile au mai discutat și despre înlăturarea anumitor bariere netarifare în comerțul dintre cele două țări.

Oficialii au subliniat că părțile sînt interesate de coordonarea activității privind implementarea prevederilor acordurilor de asociere cu UE, inclusiv a acordurilor cu privire la crearea zonelor de liber schimb, precum și în vederea asigurării securității energetice a Ucrainei și Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?