X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

„Rosselhoznadzor” a comunicat despre prima tentativă de introducere în Rusia a fructelor moldovenești sub marca celor românești

1 aug. 2014,, 14:37   Economie
5071 8
Foto: abcnews.md
Prima tentativă de a introduce în Rusia fructe moldovenești sub marca celor românești a eșuat, relatează „Interfax” cu referire la șeful serviciului fitosanitar rus „Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert.

„Deținem date că unele țări din Europa de Est examinează posibilitatea de a livra fructe din Moldova și Polonia, de aceea atenționăm că vom contracara aceste tentative”, a declarat funcționarul rus.

Potrivit lui Dankvert, zilele trecute, într-un automobil care transporta prune din România jumătate din lot era producție românească, iar altă jumătate era cu marcaj moldovenesc. „Vom examina această problemă și este foarte probabil că vom aplica măsuri serioase față de toate țările care vor practica așa ceva”, a menționat Dankvert.

Potrivit oficialului rus, în cazul în care certificatele conțin informații false și sînt eliberate pentru a „ajuta statele care au interdicție de a livra producție în Rusia”, această certificare va fi declarată ilegală, iar serviciul fitosanitar al țării care l-a eliberat va pierde încrederea. „Rosselhoznadzor” deține informație și despre faptul că reprezentanții furnizorilor polonezi discută în mai multe țări posibilitatea de a le livra producție pe piața rusă. „Tehnologia este cunoscută – cutii nemarcate, pe care ulterior sînt lipite etichete ale altor țări, dar nu va trece nici o asemenea variantă”, a declarat funcționarul rus.

Dankvert a anunțat că „Rosselhoznadzor” intenționează să organizeze săptămîna viitoare la Minsk consultări, la care vor fi invitați reprezentanți din unele state din UE, în primul rînd din Lituania și Letonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?