Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Duca: Moldova a avut de cîştigat de pe urma embargoului rus (VIDEO)

1 aug. 2014,, 15:15   Societate
6473 15
Foto: noi.md
Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Gheorghe Duca, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe ştiinţifico-practice speciale, cu participarea fostului şef de stat Mircea Snegur, că produsele autohtone sînt calitative şi competitive pe toate pieţele internaţionale, atît europene, cît şi altele, relatează NOI.md.

Oameni de ştiinţă s-au adunat pe 1 august la o conferinţă cu genericul „Încă o dată despre calitatea produselor agroalimentare”, pentru a discuta problema restricţiilor comerciale impuse produselor agricole din Moldova pe piaţa rusă şi reorientarea acestora spre alte pieţe.

Potrivit lui Gheorghe Duca, Moldova a avut chiar de cîştigat de pe urma embargoului rus, deoarece acum republica este nevoită să livreze producţia sa spre piaţa europeană. Desigur, producătorii au nevoie de ajutor şi acest sprijin îl vor acorda savanții moldoveni, prin tehnologiile şi proiectele sale, precum şi Guvernul, care va negocia majorarea cotelor la livrări pe piața europeană. Producătorii nu trebuie să se teamă de noi pieţe de desfacere – îşi comercializau producţia în Rusia, vor putea comercializa şi în Europa, este convins preşedintele AŞM.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?