X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Grigore Furtună a părăsit Consiliul de administraţie al „Moldova Agroindbank”

1 aug. 2014,, 14:30   Economie
6612 0
Foto: moldnews.md
Consiliul de administraţie al celei mai mari instituţii financiare a ţării – „Moldova Agroindbank” (MAIB) a fost părăsit de Grigore Furtună.

Surse care cunosc bine subiectul au comunicat agenţiei "Infotag" că Grigore Furtună – primul preşedinte al MAIB, acţionar al băncii, care, potrivit noii legislaţii, deţine o cotă semnificativă de acţiuni, a plecat din dorinţă proprie, depunînd o cerere.

În prezent, în Consiliul de administraţie al MAIB, compus din cinci persoane, au rămas patru membri: preşedintele consiliului – Victor Miculeţ (directorul companiei „Auto Space”), vicepreşedinţii – Nicolae Ciornîi (businessman), Natalia Vrabie (al doilea preşedinte al băncii, ce deţine o cotă substanţială de acţiuni ale MAIB) şi Sergiu Bunici (acţionar al MAIB, conducătorul gospodăriei agricole omonime).

Despre plecarea lui Furtună conducerea MAIB, în persoana preşedintelui băncii, Serghei Cebotari, a anunţat Banca Naţională şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare.

Surse din conducerea băncii au comunicat agenției "Infotag" că în curînd, cel mai probabil în septembrie, banca va convoca o nouă şedinţă extraordinară, la care vor fi aprobaţi noii membri ai CA şi rezerva.

Sursa agenţiei, care întotdeauna a oferit date veridice, spune că unul dintre cei mai probabili candidaţi la postul de membru al Consiliului de administraţie este directorul general al combinatului de vinuri Cricova, Valentin Bodiul.

Potrivit ratingului băncilor, publicat cu regularitate de revista financiar-economică "Bănci şi Finanţe" - Profit, „Moldova Agroindbank” a redus ritmurile creşterii veniturilor în al doilea trimestru comparativ cu ianuarie-martie 2014 cu 14,4 milioane de lei, majorînd, totodată, activele sale comune cu 193 de milioane de lei. În aprilie-iunie „Moldova Agroindbank” a majorat portofoliul de depozite a persoanelor fizice şi juridice cu 317 milioane de lei. Banca a majorat considerabil portofoliul de creditare, cu 522 de milioane de lei. În condiţiile unei creşteri mici a creditelor neperformante (+975 de mii de lei, fondul de risc a fost suplimentat cu 48 de milioane de lei. Aceste cheltuieli au redus venitul MAIB, dar, în schimb, au asigurat banca în caz de riscuri creditare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?