Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un avion al companiei „Air Moldova” a revenit la aeroport din cauza unor defecţiuni tehnice

31 iul. 2014,, 11:05   Societate
5447 1
Foto: avianews.com
Avionul companiei „Air Moldova”, ce efectua cursa 9U-175 spre Moscova, ieri a revenit la Aeroportul Chişinău.

Surse din administraţia aeroportului au comunicat agenţiei "Infotag" că la 10 minute după decolare, la urcare piloţii au depistat defecţiuni ale utilajului. Ei au decis să revină al aeroport. Pentru a goli rezervoarele, avionul a patrulat asupra Moldovei, arzînd combustibilul.

Avionul a aterizat cu succes în jurul orei 23.15. Pe pista de decolare aşteptau cîteva echipe de ambulanţă. Potrivit sursei, toţi pasagerii şi piloţii se simt bine.

Avionul Airbus A321 este supus controlului tehnic. Se ştie că aeronava aparţine companiei elene Неrмеs Airlines şi este arendat de „Air Moldova”.

Serviciul de presă al companiei „Air Moldova” nu comunică nimic despre anularea cursei de seară spre Moscova. Respectiv, a fost anulată şi cursa din Moscova, care urma să ajungă la ora 00.40. Cursa matinală Chişinău-Moscova, care urma să decoleze la ora 07.00, a decolat cu o întîrziere de 2,5 ore. Cauzele reţinerii, de asemenea, nu se comunică. Se presupune că a decolat acelaşi A321, care ieri revenise la aeroport, iar întîrzierea este legată de faptul că a fost nevoie de timp pentru a înlătura defecţiunile tehnice. Pe 26 iulie un alt avion al „Air Moldova”, de pe cursa Milano-Chişinău, era cît pe ce să se prăbuşească. La 40 de minute după decolare echipajul a constatat depresurizarea compartimentul de bagaje. Peste 40 de minute a revenit la aeroport.

Ieri, utilizatorii reţelelor de socializare au urmărit pe site-uri specializate cum avionul patrulează spaţiul aerian al Moldovei. Discutînd situaţia de la „Air Moldova”, unii au presupus că problemele companiei nu sînt întîmplătoare – se vrea privatizarea ei la un preţ mai mic. Subiectul privatizării „Air Moldova” se discută deja de cîţiva ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?