X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Kerry: Putin nu va invada Ucraina

31 iul. 2014,, 00:15   Externe
6993 13
Foto : lb.ua
Rusia nu va invada Ucraina, pentru că asta încă nu s-a întîmplat din cauza că președintele Rusiei Vladimir Putin înțelege consecințeld posibile.

Declarația a fost făcută de către secretarul de stat american John Kerry, la o conferință de presă în New York, după întîlnirea cu ministrul de externe ucrainean Pavel Klimkin, răspunzînd la întrebarea, ce vor face Statele Unite în cazul în care Rusia va invada Ucraina, scrie UNIAN.

"Inutil să spun, că aceasta ar fi nu numai o încălcare a tuturor legilor internaționale, dar de asemenea, acțiuni extrem de periculoase, care vor conduce la o posibilă izolare internațională și posibile sancțiuni. Germania, Franța și alte țări europene, fără îndoială reacționează la aceasta. Cred că dintr-un singur motiv - aceasta încă nu s-a întîmplat deoarece președintele Putin înțelege că riscul este extrem de mare", - a spus Kerry.

Întrebat despre parteneriatul strategic dintre Ucraina și SUA, secretarul de stat a declarat că Washingtonul și Kievul sînt "parteneri și aliați strategici acum".

"Lucrăm foarte strîns, oferind Ucrainei sfaturi, materiale, precum și alte țări fac același lucru. Lucrăm pentru a găsi cheile politice care ar fi în măsură să asigure procesul politic", - a subliniat el.

Amintim că în viitorul apropiat Kerry intenționează să viziteze Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?