Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul Austriei va urgenta ratificarea Acordului de asociere RM-UE

30 iul. 2014,, 17:20   Societate
3241 0
Foto: shutterstock.com
Parlamentul Austriei va urgenta ratificarea Acordului de Asociere RM-UE. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Național al Parlamentului Republicii Austria Karlheinz Kopf în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Igor Corman, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al legislativului.

Igor Corman a mulțumit autorităților austriece pentru susținerea acordată Republicii Moldova în apropierea de UE, în special în liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de asociere. El a menționat că ratificarea cît mai grabnică a Acordului de asociere de către Parlamentul Austriei va fi un semnal puternic de solidaritate cu Republica Moldova. Potrivit șefului legislativului, pînă în prezent documentul a fost ratificat de cinci state: România, Estonia, Letonia, Lituania și Bulgaria.

În cadrul întrevederii au fost discutate și aspecte legate de impulsionarea relațiilor comerciale și economice dintre Republica Moldova și Austria. Igor Corman i-a îndemnat pe reprezentanții mediului de afaceri austriac să investească în economia Republicii Moldova, menționînd că există potențial neexplorat şi domenii care prezintă interes pentru comunitatea de afaceri austriacă. Totodată, preşedintele Parlamentului a exprimat mulțumiri donatorilor austrieci pentru sprijinul pe care îl oferă cetățenilor Republicii Moldova în cadrul diferitor proiecte de asistenţă tehnică şi de dezvoltare, apreciind decizia Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare de a menţine țara noastră în lista statelor prioritare de acordare a asistenţei.

Pînă în prezent, în Republica Moldova au fost implementate 22 de proiecte în valoare totală de circa 19 milioane de euro prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare a Austriei.

Karlheinz Kopf a dat asigurări că Parlamentul Austriei nu numai că va include pe agenda legislativă din toamnă ratificarea Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, dar va convinge și alte state membre UE să ratifice în mod prioritar Acordul de asociere.

Oficialul austriac a încurajat continuarea reformelor în vederea apropierii Republicii Moldova de UE.

Aceasta este prima vizită a vicepreședintelui Consiliului Național al Parlamentului Republicii Austria Karlheinz Kopf în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?