Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Expert: Politica informaţională a Moscovei este nesatisfăcătoare

30 iul. 2014,, 09:45   Societate
2833 1
Foto: noi.md
Vestul va reduce Rusia la starea de "principat al Moscovei" cu acea politică informaţională desfăşurată de Moscova oficială faţă de Uniunea Eurasiatică (UEA) şi perspectivele de aderare la Uniunea Vamală, a declarat istoricul moldovean, coordonatorul Asociaţiei Istoricilor şi Politologilor "Pro-Moldova", Sergiu Nazaria, marţi, în cadrul punţii video Moscova-Erevan-Tbilisi-Chişinău "Eurasia: o cale eficientă de dezvoltare".

Potrivit agenţiei "Infotag", istoricul a remarcat că aşa-numita propagandă a "căii luminoase a integrării europene" în republică este desfăşurată de zeci, dacă nu de sute de centre şi institute.

"La noi ei există sau din banii de peste Prut, adică din România, sau din banii de peste ocean – din SUA. Aceşti «specialişti» formează opinia publică şi «blocul» prooccidental, deseori şi rusofobia", a spus istoricul.

Potrivit opiniei sale, în urmă cu 23 de ani Rusia s-a retras din spaţiul umanitar al Moldovei şi din alte republici postsovietice.

„Acum sîntem nevoiţi să ne confruntăm cu urmările acestei politici incompetente. Între timp, acum în republică se află cei mai mari investitori din Federația Rusă – companiile Gazprom şi Lukoil. Dar autorităţile ruse şi businessul dau dovadă de indiferenţă totală faţă de «războiul informaţional» cu Occidentul. Am încercat să transmitem o scrisoare informaţională despre faptul că sîntem gata să publicăm cu prilejul aniversării a 70-a a eliberării Moldovei de fascism o carte la un oficiu al întreprinderii ruse, dar nici nu ni s-a permis să intrăm”, a spus Nazaria, avînd dubii faţă de faptul că „marea Rusie nu a găsit pentru publicarea cărţii 3 mii de dolari”.

El consideră că această situaţie nu se va schimba pînă cînd Moscova nu va înceta să cedeze formaţiunilor prooccidentale politica de formare a valorilor ideologice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?