Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Obama i-a scris lui Putin pentru a-l informa că a încălcat tratatul privind forțele nucleare

30 iul. 2014,, 08:45   Externe
8097 13
Foto : agerpres.ro
Președintele american Barack Obama i-a scris omologului său rus Vladimir Putin pentru a-l informa direct că guvernul SUA a stabilit faptul că Rusia a încălcat Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune (FNI) din 1987, a indicat Josh Earnest, purtător de cuvînt la Casa Albă, potrivit Reuters.

'Aceasta este un semnal că este o problemă care necesită o atenție serioasă din partea liderilor din SUA și din Rusia', a declarat Josh Earnest, fără a furniza detalii despre cum a încălcat Moscova tratatul în cauză.

Un oficial american, citat luni de AFP sub rezerva anonimatului, acuza Rusia că a testat în urmă cu cîteva luni o rachetă de croazieră, încălcînd astfel Tratatul FNI, semnat la 8 decembrie 1987 de Statele Unite și URSS.

Cotidianul New York Times scria zilele trecute, citînd surse oficiale americane, că Moscova a început din 2008 să testeze noua rachetă.

Aceste dezvăluiri intervin într-un moment în care relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt extrem de tensionate din cauza crizei din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?